Фермери почали піднімати ціни на цибулю

29 серпня 2017 1379 0
Цибуля
pixabay.comЦибуля

З минулого тижня ціни на цибулю в господарствах України почали поступово зростати.

Якщо ще минулого тижня, підвищення було незначним, в межах 0,10-0,20 грн/кг, то, вже від вчора, господарства  декларують відпускні ціни на якісну цибулю по 3,3-3,5 грн/кг. Деякі фермери взагалі погоджуються продавати свій врожай по 4,0 грн/кг.

Про коливання цін на цибулю повідомляє info.shuvar.com.

Тиждень тому, фермери Південних регіонів  пропонували цибулю по 2,5-3,0 грн/кг.

«Ще 5 р. тому, саме на період збирання врожаю, ціни на цибулю в Україні просідали, бо фермери намагалися позбутись обсягів, які не були призначені для тривалого зберігання. Але останні 3-4 р. ми спостерігаємо протилежну тенденцію ― цибуля в кінці серпня ― на початку вересня навпаки починає дорожчати», ― розповідає експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Герман.

Вона також висловила припущення щодо причин росту ціни.

«Поштовхом  для такої тенденції, частіше за все, стають прогнози щодо зниження врожаю, перекупники намагаються якнайшвидше заповнити  сховища «поки що дешевою» цибулею з твердими намірами заробити на суттєвому зростанні ціни в другій половині сезону. Тому, на ринку створюється ажіотаж, ціни починають зростати, втім, далеко не завжди фінансовий результат  виправдовує  очікування фермерів і, тим більш, перекупників», ― поінформувала Тетяна Гетьман.

Виконано за допомогою Disqus