Сезон цукроваріння стартував на Волині

31 серпня 2017 129 0
Вантажівка з цукровими буряками
agrovolyn.comВантажівка з цукровими буряками

У вівторок 29 серпня на Гнідавському цукровому заводі, що на Волині, відкрили ювілейний 60 сезон заготівлі і переробки цукрових буряків 2017 р.

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА.

На заводі сподіваються, що сезон буде успішним та без поломок. У планах — переробити 500 тис. т буряка.

«Сезон обіцяє бути особливим, адже цього року на модернізацію та реконструкцію залучено інвестицій найбільше за усю історію підприємства. Інвестиції були направлені на автоматизацію підприємства, підвищення продуктивності заводу, збільшення переробки та зменшення енергозатрат на 1 т переробленого буряка», — зазначив голова правління заводу Ростислав Новосад.

Новим напрямком роботи підприємства стало відкриття заводу з виробництва біоетанолу. А також вкладають інвестиції у побудову біогазового комплексу.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко відзначив, що вкотре Гнідавський цукровий завод завчасно першим в області, а можливо і в Україні, розпочинає сезон цукроваріння.

А також Юрій Горбенко висловив сподівання, що посіви цукрових буряків будуть з кожним роком збільшуватися, адже це економічно вигідна культура.

Очільник головного аграрного відомства краю повідомив, що 30 серпня має розпочати роботу Іваничівський цукровий завод «Європацукор», а також волиняни з великим нетерпінням очікують коли розпочне роботу Мар’янівський цукровий завод.

Генеральний директор ПП «Агро-Експрес-Сервіс» Василь Муха також прибув на святкове відкриття сезону цукроваріння. Саме цукрові корені, вирощені ПП «Агро-Експрес-Сервіс» першими поступили на переробку на Гнідавський цукровий завод.

Виконано за допомогою Disqus