Сенсори допоможуть фермерам точно визначити час поливу

3 вересня 2017 104 0
Сенсор на листі
futurity.orgСенсор на листі

Фахівці Університету штату Пенсільванія розробили сенсори, що одночасно вимірюють товщину листа рослини і його електричну ємність. Ці дані допоможуть фермерам точно визначити відповідний час для поливу.

Постійне спостереження за дотриманням рослинами «водного режиму» критично важливо для посушливих сільськогосподарських регіонів. Нова технологія більш точно визначає момент, коли слід провести полив і дозволяє більш ефективно використовувати воду. Повідомляє Futurity.

«Товщина листа — як повітряна куля. Вона збільшується при гідратації і зменшується при нестачі води, або дегідратації. Якщо коротко, електрична ємність листа змінюється у відповідь на зміну вологості і освітленості рослини. Тому аналіз змін товщини і ємності вказує на його стан — чи достатньо вологи чи ні», — розповідає кандидат наук Пенсильванського університету Амін Афзал.

Мета цих досліджень — розробити систему, яка збирає точну інформацію з листя про стан рослини і відсилає її в центральний процесор, який сполучається з іригаційним пристроєм. За задумом науковців, вся ця система повинна бути бездротовою, а живитись має від батарей або сонячних елементів. Керувати всім цим можна буде через мобільний додаток.

Виконано за допомогою Disqus