Гройсман підтримав кандидатуру Шеремети на посаду заступника міністра з питань фермерства

13 вересня 2017 189 0
Віктор Шеремета, віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ)
visnik-press.com.uaВіктор Шеремета, віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ)

Уряд найближчим часом розгляне подання Мінагрополітики на призначення заступника аграрного міністра з питань фермерства. Про це повідомив перший заступник міністра агропромислової політики та продовольства Максим Мартинюк під час засідання уряду.

Нагадаємо, що в уряді найімовірнішим кандидатом на посаду заступника аграрного міністра з питань фермерства називають саме віце-президента Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Віктора Шеремету.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримує кандидатуру Віктора Шеремети та наголошує, що «цю посаду» має займати людина, яка розуміється на темі фермерства.

«Я може заради посади і не пішов би, вона мене не приваблює. Але дуже тривожить те, що деякі сили хочуть взагалі зачистити село від селян. Все на це спрямовано. Спрощений режим ПДВ скасували, дотацію одержують тільки великі виробники. Бідні стали ще бідніші, а багатші — багатшими. Комусь з політичної, а комусь з економічної точки зору вигідно, щоб селян не було як найбільш патріотичної і проукраїнської сили. І мені, здається, що загрозу, яка нависла над селом, розуміють і прем’єр, і виконуючий обов’язки міністра. Тобто я готовий трохи поборотися за фермерів і село», — раніше заявив він у коментарі «Інфоіндустрія».

За його словами, потрібно охопити державною підтримкою якнайбільше дрібних виробників.

«Колись було 40 тисяч фермерів, зараз і 30 тисяч не набереться, якщо буде так і далі то малого бізнесу на сільських територіях взагалі не буде…», — заявив фермер.

Довідково

Віктор Шеремета ‒ власник фермерського господарства «Геркулес», яке знаходиться в Київській області і займається вирощуванням зернових культур. Згідно з декларацією, у власності Віктора Шеремети і його дружини Катерини знаходиться 13 земельних ділянок загальною площею понад 29 га.

 

Виконано за допомогою Disqus