Фермер назвав агрокомпанії, які шкодять екології Київщини

18 вересня 2017 286 0
Обробка поля
kprda.gov.uaОбробка поля

У Київській області розвивається екологічне «рейдерство» і йому сприяють дві агрокомпанії — «Миронівський хлібопродукт» та «Баришівська зернова компанія». Про це заявив фермер із Київщини Григорій Наконечний під час прес-конференції на тему: «Рейдерству — стоп!».

Про це повідомляє AgroPolit.com.

За словами  фермера, такі випадки — «це трагедія №2 після Чорнобиля, а взагалі-то — це знищення українського народу». Григорій Наконечний нагадав, що сьогодні агрокомпанії в Україні все активніше застосовують хімічні препарати для обробки ґрунтів, але дотримання дозування ніхто в країні не контролює.  Відтак, переконаний фермер, екологічні норми порушуються і екологічна ситуація в таких місяцях погіршується.

Він навів приклад обробки полів довкола річки Трубіж. За словами Наконечного, на полях вирощують кукурудзу і соняшник, тому обробляють поля з технічними культурами гербіцидами. При цьому, він стверджує, що за свідченнями односельчан та його самого поля обприскують навіть тоді, коли в річці купаються діти.  

«Я б хотів звернутися до преси — допоможіть і дайте інформацію про  це...», — резюмував він, додавши, що на випадки порушення не реагує місцева влада.

Григорій Наконечний назвав компанії, які найбільше завдають екологічної шкоди у Київському регіоні — Баришівському районі, де він мешкає.

«Миронівський хлібопродукт» і «Баришівська зернова компанія», — пояснив він.

Окрім того, не дотримується екологічних норм, на його думку, й місцевий фермер, який вирощує сою на 100 га.

Його доповнив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич.

«До асоціації надійшли десятки екологічних звернень. Але асоціація не може зразу вирішувати всі проблеми держави замість усіх структур. Це сигнал SOS, щоб ви його донесли. Тернопільщина, Харківщина і Київщина криком кричать, що в результаті хімічних обробок полів надземною технікою (різних типів) та дуже потужною наземною наноситься величезна шкода екології», — пояснив він.

Виконано за допомогою Disqus