Фермери Херсонщини зацікавились горіхівництвом

19 вересня 2017 805 0
Волоські горіхи
pixabay.comВолоські горіхи

На Херсонщині, під час круглого столу «Горіхівництво: хобі чи бізнес в сучасних ринкових умовах», обговорили промислове вирощування волоського горіху як новий напрямок в області.

Для області, яка роками спеціалізується на виробленні плодоовочевої та зернової продукції,  горіхівництво, при використанні особливих агротехнологій із урахуванням кліматичних особливостей регіону, може стати прибутковою справою. Про це йдеться на сайті Херсонської ОДА.

«Горіхівництво є перспективним напрямком для Херсонщини, адже область має значений логістичний потенціал для здійснення експорту даної продукції. На сьогоднішній день частка промислового виробництва волоського горіху у сільськогосподарських підприємствах Херсонщини є досить невеликою - левова доля горіху виробляється саме в одноосібних та приватних господарствах», — повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Маргарита Степанова.

Все більше херсонських фермерів оцінюють горіховий бізнес, як цікавий і перспективний. Хоча з моменту висадження горіхового саду доведеться чекати кілька років до отримання перших прибутків, отримувати дохід можна протягом досить тривалого часу, оскільки сортові горіхи плодоносять в середньому 60-80 років. Тому прогнозується, що цей напрямок буде в подальшому активно розвиватись на території Херсонської області.

Виконано за допомогою Disqus