Канада. Вчений розробив спосіб боротьби з блакитною яблуневою гниллю

26 вересня 2017 94 0
Яблука
Kurkul.comЯблука

Кандидат наук Університету Британської Колумбії (Канада) Ріаннон Воллес, розробив спосіб, як здатен зупинити або, принаймні, контролювати блакитну цвіль — патоген, який викликає гниття всього плода яблука.

За словами вченого вберегти урожай від цвілі під час зберігання та транспортування допоможе спеціальна ґрунтова бактерія з канадської провінції Саскачеван, повідомляє SuperAgronom.com.

Нагадаємо, щорічно під час зберігання та транспортування урожаю блакитна цвіль здатна знищити від 20 до 50% урожаю яблук. Переважно гниль плодів контролюється фунгіцидами, але, на думку вченого, ці методи не є достатньо ефективними.

У ході дослідження науковець встановив, що блакитна цвіль спроможна виживати в прохолодних умовах, що спричиняє загрозу плодам під час зберігання та транспортування.

Дослідження науковця встановили, що знайдена ним бактерія володіє широким спектром захисту яблук від поширення плісняви, та на відміну від фунгіцидів не викликає резистентності.

Дослідження вченого були схвалені Міністерством сільського господарства Канади, подальші дослідження ґрунтової бактерії відбуватимуться на базі Колумбійського центру досліджень і розробок Summerland.

 

Виконано за допомогою Disqus