Де-юре сімейних ферм в Україні немає ― Павленко

26 вересня 2017 488 0
Світлана Павленко, заступник директора Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі ― начальник відділу розвитку фермерства та приватного сектору на селі
minagro.gov.uaСвітлана Павленко, заступник директора Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі ― начальник відділу розвитку фермерства та приватного сектору на селі

Під час проведення міжнародної агропромислової виставки AGROEXPO-2017 у м. Кропивницький 20-23 вересня відбувся виступ заступника директора Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі ― начальника відділу розвитку фермерства та приватного сектору на селі Світлани Павленко.

Вона зазначила, що термін «сімейна ферма» ― це термін, який вживається лише у розмові. На законодавчому рівні існує поняття «фермерське господарство».

Про це повідомляє Kurkul.com.

«Закон України про фермерське господарство містить таке формулювання, що «Фермерське господарство ― це підприємницька діяльність громадян, які виявили бажання виробляти і переробляти сільськогосподарську продукцію на земельний ділянках для товарного виробництва для ведення фермерського господарства», ― зазначила Світлана Павленко.

За її словами, сьогодні фермерські господарства відповідно до згаданого закону можуть реєструватися як з набуттям статусу юридичної особи, так і без набуття такого статусу в статусі фізичної особи підприємства.

«Відповідно до згаданого мною закону, сімейні фермерські господарства можуть набувати статусу сімейного у разі, якщо вони використовують працю лише членів своїх осіб, відповідно до ст. 3 Сімейного кодексу», ― повідомила експерт.

Проте простежити дотримання цієї норми практично неможливо.

«Я думаю, що це можна буде зробити лише тоді коли будуть в державному бюджеті України передбачені кошти саме для сімейних фермерських господарств», ― розповіла Світлана Павленко.

 

 

 

Виконано за допомогою Disqus