Аграрії Волині проситимуть більше бюджетних коштів

27 вересня 2017 62 0
Кукурудза в полі
Kurkul.comКукурудза в полі

Для потреб волинських аграріїв наразі виділено фінансовий ресурс в сумі 5 млн грн. Але згідно зібраних заявок необхідно майже 17 млн грн.

Тож на нараді в Мінагрополітики директор департаменту АПР Волинської ОДА Юрій Горбенко піднімав питання про виділення додаткових коштів задля ефективного виконання програми зі здешевлення кредитів для аграріїв.

Про це повідомили на сайті Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

У головному аграрному відомстві області розглянули кожну із 25 поданих заявок та зважаючи на фінансовий ресурс до розподілу 5 млн грн вирішили виділити кошти для підприємств І групи у розмірі 100%, для підприємств ІІ групи — 70% та для ІІІ групи — майже 11%.

При розподілі коштів аграріям перевагу надавали позичальникам, які мають чистий дохід за останній рік до 10 млн грн (так звана І група) та агропідприємствам, що вирощують та розводять велику рогату худобу (ІІ група).

Відтак в області вже розподілено усі виділені кошти. А також члени комісії ДАПРу вирішили подати заявку щодо додаткової потреби в компенсаційних коштах необхідних для здешевлення кредитів.

Виконано за допомогою Disqus