Понад 50% бюджетних дотацій отримають птахівники

9 вересня 2017 85 0
Курчата
Kurkul.comКурчата

Внаслідок некоректного нарахування бюджетної дотації в режимі «квазіакумуляції» ПДВ конкурентні переваги отримали птахівничі підприємства, та тепличні комбінати. Їх частка у загальному обсязі бюджетних дотацій буде значно вищою, ніж це планувалось при початковому помісячному розподілі річного обсягу бюджетних дотацій, поінформував завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політикиНаціонального наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш.

За його словами, додатковим свідченням некоректності розподілу бюджетної дотації є наявне станом на серпень значення частки птахівничих підприємств у загальній сумі бюджетних дотацій, яке значно перевищило 50%, передбачені положеннями пункту 4 Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 р., затвердженого постановою КМУ від 08.02.2017 № 83.

«Частка дотацій птахівничим підприємствам за березень-травень, які виплачувались відповідно у травні-липні, за березень склала 56,3%, за квітень ― 66,9%, за травень ― 57,8%», ― ідеться в повідомленні

За результатами п’яти виплат бюджетних дотацій частка птахівничих підприємств у загальній сумі виплачених дотацій сукупно становить майже 56%.

Швидше за все, за результатами року частка птахівничих підприємств сукупно перевищить встановлений ліміт у 50% ― внаслідок методичної помилки при нарахуванні дотації, зауважив експерт.

Виконано за допомогою Disqus