Вибухи в Калинівці призупинили роботу складів міндобрив

27 вересня 2017 230 0
Вибухи на складі боєприпасів у Вінницькій області
УНІАНВибухи на складі боєприпасів у Вінницькій області

Пожежа на складах боєприпасів в Калинівці, Вінницької області, яка почалась увечері 26 вересня, паралізувала роботу на значній території області. Калинівка її та околиці є важливим логістичним центром області, де розташовані значні потужності зі зберігання міндобрив.

Через вибухи на Вінниччині припиняють роботу великі склади міндобрив.

Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Так, всього поблизу Калинівки, зокрема в с. Павлівка, розташовані чотири великих склади (понад 5 тис. т), два сховища середнього розміру і значна кількість дрібних складів добрив. Два склади належать мережевим операторам всеукраїнського масштабу.

Зокрема, один зі складів в Павлівці, що спеціалізується на продажу імпортних добрив, не постраждав, але довелося евакуювати персонал, за винятком охорони.

Ще один найбільший мережевий оператор, чий склад розташований в смт Стрижавка, повідомив, що оскільки об'єкт знаходиться в 20 км зоні, керівництво прийняло рішення тимчасово призупинити роботу на період ліквідації пожежі. Сам склад розташований досить далеко від місця пожежі і загрози для нього немає.

Великий вінницький обласний оператор, чий склад розташований в с. Павлівка, також повідомив, що склад цілий, але зараз не працює.

З деякими компаніями, розташованими в с. Павлівка та Черепашинці, зв'язатися не вдалося. Очевидно, їх діяльність припинена.

Виконано за допомогою Disqus