На виставці Агропорт Харківщина, Львівщина і Херсонщина підписали меморандум про співпрацю

5 жовтня 2017 127 0
VI Міжнародний форум АГРОПОРТ Схід Харків 2017
Kurkul.comVI Міжнародний форум АГРОПОРТ Схід Харків 2017

На VI Міжнародному форумі АГРОПОРТ Схід Харків 2017 представники Львівської та Херсонської областей підписали Меморандум порозуміння між обласними державними адміністраціями щодо обміну досвідом в сфері розвитку сільськогосподарської кооперації. Також вони анонсували проведення виставки АгроПорт у цих областях у 2018 р. Про це повідомляє Kurkul.com.

Так, з 19 по 21 квітня 2018 р. форум пройде на Львівщині, а з 26 липня 2018 р.— стартує вперше на Херсонщині.

«Я щиро дякую за це запрошення, за цю можливість. Ми від себе однозначно включаємось. Це не лише адміністрація. Це сьогодні аграрії Львівщини, це наука і освіта, які так само активно долучаються до розвитку аграрного напрямку. Я впевнена, що всі ці початки з року в рік дадуть вагомий старт і допомогу нашим аграріям. Тому всім плідного і хорошого дня і отримати те, за чим Ви сьогодні прийшли», — зазначила директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз.

Також меморандум підписали представники Харківськго тракторного заводу (ХТЗ) та Харківського національного аграрного університет ім. В.В. Докучаєва (ХНАУ ім. В.В. Докучаєва). Вони планують розпочати свою співпрацю вже 7 грудня 2017 р. ХТЗ надаватиме студентам університету техніку для стажування.

«Це меморандум про співпрацю. Давно вже сільгоспмашинобудування не звертало свою увагу на потреби аграріїв. Нам просто дуже важливо розуміти, яка техніка, які технології мають бути реалізовані, щоб техніка стала затребуванішою та функціональнішою для споживача. Тому якраз іде злиття агронауки та машинобудування. Я сподіваюся, що після підписання цього меморандуму контакт між нашими організаціями буде щільний та насичений», — директор ХТЗ Андрій Коваль.


Ректор ХНАУ ім. В.В. Докучаєва Олександр Ульянченко також висловив свою думку щодо підписання меморандуму.

«Шановні колеги, прийміть преш за все, вітання з нагоди цього великого форуму. Сьогодні тут багато цікавих зустрічей, відбувається багато цікавих подій. Одна з них це підписання меморандумі між Харківським національним аграрним університетом ім. В.В. Докучаєва, який саме сьогодні відмічає 201 річницю свого існування і Харківським тракторним заводом. Я думаю, що наука, освіта, виробництво завжди повинні бути поруч, тоді ми переможемо», — прокоментував Олександр Ульянченко.

Виконано за допомогою Disqus