Експерти фіксують ріст обсягів закупівлі с/г техніки в Україні

8 жовтня 2017 602 0
сільськогосподарська техніка в полі
Kurkul.comсільськогосподарська техніка в полі

Українські аграрії активно оновлюють і дообладнувють свої машинно-тракторні парки. Така ж тенденція спостерігається і в імпорті основних видів техніки — тракторів, зернозбиральних комбайнів, сівалок, плугів та дискових борін. Визначальним фактором для обсягу закупівель став валютний курс. Про це повідомляє traktorist.ua

«За прогнозами вчених Інституту аграрної економіки, тенденція поступового збільшення обсягів закупівлі сільгосптехніки і обладнання збережеться і в 2017 році, оскільки тільки за чотири місяці поточного року українські аграрії закупили 3218 одиниць техніки на суму близько 3,4 млрд грн», — повідомив науковий співробітник відділу інвестиційного і матеріально технічного забезпечення Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Ярослав Навроцький.

За словами експерта, збільшення обсягів закупівлі сільськогосподарської техніки і обладнання викликано цілим рядом факторів. Основні з них — стабільні прибутки аграріїв за попередні три роки, зношення існуючої техніки і відкладений попит.

Як кажуть самі учасники ринку, на закупівлі нової техніки також вплинуло освоєння аграріями нових ніш в рослинництві та розширення виробництва вже вирощуваних культур.

Виконано за допомогою Disqus