Українська безпілотна сільгосптехніка з'явиться у жовтні

9 вересня 2016 80 0
Система автопілоту Pilotdrive
ain.uaСистема автопілоту Pilotdrive

Запорізька компанія «Інфоком ЛТД» анонсувала реліз першої вітчизняної системи автопілоту для наземних транспортних засобів Pilotdrive, повідомляє Тraktorist.ua, посилаючись на ain.ua.

Проект знаходиться на завершальній стадії — представити автопілот світу розробники готуються вже в жовтні.

Pilotdrive — це система безпілотного керування автомобілем, яку можна встановити на будь-який вид транспорту — вантажний, пасажирський, особистий автомобіль та сільгосптехніку. Програмна частина повністю розроблена інженерами «Інфоком», проте апаратну частину доводиться закуповувати за кордоном (Америка, Німеччина, Китай).

«На українському ринку просто немає відповідних апаратних рішень», — пояснили представники компанії.

Наявність Pilotdrive у транспортному засобі видають тільки встановлені камери, датчики, радари і тепловізор, які і дозволяють машині орієнтуватися у дорозі. Автопілот розпізнає розмітку дороги, її ширину, вміє орієнтуватися в умовах бездоріжжя. Датчики безпілотника охоплюють 360˚, що виключає виникнення сліпих зон. Сенсорні системи розпізнають дорожні знаки, пішоходів і навіть тварин, що вибігали на проїжджу частину. Реакція автомобіля на перешкоду моментальна, запевняють розробники, — система аналізу і прийняття рішень спрацьовує за частки секунд.

Український автопілот адаптований під реалії українських доріг — особливих умов на трасі йому не буде потрібно, кажуть в «Інфокомі». Сенсорні системи автомобіля захищені від дощу і туману.

Система моніторингу Pilotdrive виводить повну інформацію про місцезнаходження, напрямок руху БНТС, пройдений шлях, швидкості на будь-якому етапі руху, реальному витраті палива, працездатності всіх систем управління «розумним автомобілем».

Як стверджують в «Інфокомі», Pilotdrive може використовуватися в оборонній промисловості, гірничодобувній галузі, сільському господарстві (трактори, комбайни), МНС, логістиці, а також в умовах міського трафіку (вантажний транспорт, особисті авто, автобуси, таксі).

Українську систему тестують в умовах реальних доріг практично кожен день. Готовий продукт представлять у жовтні — на XIII Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2016» у Києві. Для цього на базі автомобіля КРАЗ створили демонстраційний зразок Spartan, який і продемонструє публіці можливості українського автопілота.

Зі своїми рішеннями «Інфоком» планує виходити на міжнародний ринок. Однак у першу чергу, компанія прагне розвивати безпілотну інфраструктуру в Україні і готується вийти з пропозицією до уряду щодо сприяння у розвитку безпілотних технологій у країні.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою