У Мінагрополітики запровадять нові структури — генеральні директорати

13 жовтня 2017 97 0
Чоловік з портфелем
bag247.ruЧоловік з портфелем

В Мінагрополітики розповіли про основи реформування міністерства. Про це ідеться у матеріалі Держсекретаря Міністерства аграрної політики та продовольства України Владислава Андронова на AgroPolit.com під назвою «Як реформують Мінагрополітики».

Нагадаємо, що КМУ призначив його на посаду 26 квітня 2017 року.

«Мінагрополітики є одним із десяти пілотних міністерств, де запроваджуються нові структури, — генеральні директорати. У ЦОВах, які теж беруть участь у пілотному проекті (Національне агентство з питань державної служби та Державне агентство з питань електронного урядування), вводяться генеральні департаменти», — пише видання.

На першому етапі в Міністерстві буде створено два генеральних директорати (ГД):

  • безпечності та якості харчової продукції;
  • стратегічного планування та євроінтеграції.

Додатково на 2017 р. міністерству надано 22 вакансії. До кінця цього року створять департаменти, у складі кожного буде по 10 штатних одиниць (пізніше штат працівників розширять). Чисельність директоратів не обмежена, визначається з урахуванням складності та обсягу завдань.

Наразі стартували конкурси на посади керівників генеральних директоратів та державних експертів.

«Вони мають спеціальні вимоги. Окрема конкурсна комісія складатиметься з 10 осіб — семи представників міністерства та трьох залучених експертів. Перед початком роботи члени комісії пройдуть спеціальне навчання у Національному агентстві з питань державної служби. Сам конкурс супроводжується відеофіксацією, яка буде додатком до протоколу результату конкурсу. Це забезпечить прозорість та якість його проведення. Нормативно процедура проведення конкурсу визначена Постановою КМУ від 18 серпня 2017 р. №648 «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби», — пояснює Андронов.

Головною вимогою до кандидатів стає компетенція, а не тільки знання законодавства. Тести на абстрактне, вербальне та числове мислення. Знання іноземної мови, доброчесність і мотивація — також серед вимог.

Процедура конкурсу складається з усних і письмових ситуативних завдань, інтерв’ю, тестів. Задля полегшення процесу участі, для кандидатів-конкурсантів створено спеціальний портал, де можна знайти усю необхідну інформацію та он-лайн подати документи на конкурс. Організаційна підтримка та контроль за якістю й прозорістю конкурсу здійснюють консультанти ЄС.

Переможці пройдуть випробувальний термін від 3 до 6 місяців.

Після заповнення штатного розпису генерального директорату більш ніж на 50% — буде випущено наказ про початок здійснення директоратом повноважень.

 

Виконано за допомогою Disqus