На Черкащині втілили унікальний проект з горіхівництва

18 жовтня 2017 624 0
Волоські горіхи
edaplus.infoВолоські горіхи

Унікальний інвестиційний проект втілили У Черкаській області. В с. Вергуни Черкаського району вже розпочав роботу горіховий центр. Це один з перших таких проектів в Україні. В нього інвестують 10 млн грн.

Про це повідомляє ukurier.gov.ua.

«Це справді унікальний проект. У с. Вергуни діє сучасний комплекс для проведення зимового щеплення горіха, теплиці площею 1000 кв. м для загартування посадкового матеріалу, розсадник для дорощування саджанців на 10 га із системою зрошування. У с. Гуляйгородок на 66 га розміщені промислові насадження для отримання плодів волоського горіха і фундука, а також деревини. У недалекій перспективі це село стане повністю горіховим садом, який займатиме 100 га», — повідомив генеральний директор агропромислової компанії «Маїс» Сергій Осадчий.

Горіховий центр працює цілорічно, тобто це постійна, а не сезонна робота для місцевих жителів. Планують вирощувати саджанці французької, молдавської та української селекції. Цього року прищепили 125 тис. саджанців, а згодом сподіваються вийти на 200 тис.

Нині число замовлень перевищує обсяг виробництва саджанців. Адже їх в Україні можна вирощувати майже в усіх регіонах, за винятком крайніх північних.

Виконано за допомогою Disqus