В Україні спостерігається ґрунтова засуха — Укргідрометцентр

26 серпня 2015 56 0
В Україні спостерігається ґрунтова засуха — Укргідрометцентр
Кurkul.comВ Україні спостерігається ґрунтова засуха — Укргідрометцентр

В Україні, у другій декаді серпня, на більшості площ, призначених для посіву озимих культур, тривала ґрунтова засуха, обумовлена дефіцитом опадів ще з початку літа, місцями — з початку весни. Про це йдеться в агрометеорологічному огляді Укргідрометеоцентру, пише «АПК-Інформ».

За визначенням запасів вологи в ґрунті, лише на невеликих площах центральних, східних і південно-східних областей, де в серпні пройшли дощі, зволоження ґрунту близьке до середніх багаторічних показників. Зберігається нетрадиційний розподіл зволоження по території: запаси вологи в багатьох випадках в південно-східній частині більше, ніж у північно-західній, як наслідок того, що в цій частині України бездощовий період був коротшим, а загальна кількість опадів значно більшою.

Сприятливі умови, станом на 20 серпня, для посіву озимого ріпаку складалися в Дніпропетровській області, де пройшли рясні дощі.

У північних і західних областях, як і в попередній період, зберігаються несприятливі агрометеорологічні умови для завершення вегетації пізніх сільськогосподарських культур. На багатьох площах спостерігалося надзвичайно раннє дозрівання зерна кукурудзи, погіршення стану рослин, засихання недоспівшіх качанів і стебел.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою