Дніпропетровські фермери постраждали від рейдерства

27 серпня 2015 95 0
Дніпропетровські фермери постраждали від рейдерства
Кurkul.comДніпропетровські фермери постраждали від рейдерства

У Дніпропетровській області підприємство незаконно заволоділо десятьма ділянками землі фермерів Новомосковського району, пише прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, близько 250 фермерів у 2000-2004 р.р. отримали в користування земельні ділянки для ведення фермерського господарства. У липні 2015 р. на полях фермерів з’явились таблички, які повідомляли, що земля належить приватному підприємству «Техсервіс». Фермери стверджують, що це підприємство незаконно отримало землю в користування.

Також додається, що Дніпропетровський окружний адміністративний суд своїм рішенням повернув першу з десяти земельних ділянок її законним власникам – фермерам Новомосковського району.

«Техсервіс» до цієї ділянки не має жодного відношення. На черзі – судові рішення щодо інших дев’яти наділах», — сказав начальник юридичного управління Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко.

За його словами, під час розгляду справи була апробована нова схема взаємодії влади, правоохоронців, контролюючих та інших структур.

«Була створена група для запобігання рейдерству. Її завдання — розібратися в причинах і діяти на упередження у вирішенні проблем із незаконного захоплення фермерських земель», — наголосив він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою