НААН проводить конкурс на керівника одного зі своїх держпідприємств

27 жовтня 2017 248 0
НААН
Kurkul.comНААН

В ДП ДГ «Пасічне» триває конкурс з обрання керівника. Про це розповів у ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com президент НААН Ярослав Гадзало, коментуючи роботу підприємтсв з мережі Академії.

Нещодавно AgroPolit.com писав про роботу цього підприємства у своєму матеріалі.

Нагадаємо, що керівництво НААН за три роки повернуло 170 млн грн боргів підприємств з мережі Академії, які накопилися за часів управління попереднього складу Президії перед «Украгропромом». 

Президент НААН пояснив, що нещодавно в ДП ДГ «Пасічне» «звільнено директора, бо його непрофесійні дії завдали збитків підприємству, за даним фактом відкрите кримінальне провадження».

«Наразі в «Пасічному» триває процедура обрання нового очільника за конкурсом — відповідно до законодавства. Я на цьому наголошую, щоб зняти  всі спекуляції на цю тему. Ми  не призначаємо туди когось за власним бажанням. Керівником буде людина, яка запропонує найкращий план розвитку господарства і виграє конкурс», — пояснив Ярослав Гадзало.

А загалом, за словами президента Академії, підприємство працює успішно.

«Для прикладу: урожайність ранніх зернових у 2017 р. в ньому становила 48,7 ц/га, цукрових буряків —  457 ц/га, соняшнику — понад 2,5 т/га. Це показники набагато вищі, аніж загалом по району, де розташоване підприємство. Понад те, у господарстві є близько 600 голів корів дійного стада, а середній надій становить 5200 л на корову! Хочу зазначити, що це єдине господарство в Старосинявському районі, де взагалі утримуються корови. Загальна ж цифра поголів’я ВРХ у господарстві складає 1758 та понад 1000 свиней. За такого великого навантаження тваринами у 2016 р. з розрахунку на 1 га обробленої землі реалізовано продукції майже на 19,4тис грн!», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus