Вітчизняні виробники були змушені знизити ціни на овочі й фрукти

29 жовтня 2017 1609 0
Овочі
pixabay.comОвочі

Ціни на сезонні овочі в Україні помітно впали за останній тиждень. Також було зафіксоване стрімке падіння цін на вітчизняні фрукти, пише «Інфо-Шувар».

Кілька тижнів тому ціни на овочі інтенсивно зростали і вже в середині жовтня досягли рекордно високих показників. Це дуже негативно вплинуло на темп збуту, тому вже в останній тиждень жовтня продавці були вимушені знижувати ціни.

Найстрімкіше падіння ціни було зафіксовано для цвітної капусти, яка за тиждень подешевшала майже на 50%. Станом на 26 жовтня 2017 р. на гуртових ринках країни цю капусту пропонують за ціною 5-8 грн/кг. У порівнянні з минулим роком, цвітна капуста в Україні подешевшала майже в 2 рази.

Експерти зазначають, що така ситуація зумовлена, перш за все, збільшенням пропозиції на ринку, оскільки фермери, сподіваючись на високі ціни, в цьому році, суттєво збільшили площі під насадження.

На 18-20% також подешевшали помідори, які сьогодні на ринку України пропонуються за ціною 22-27 грн/кг. Солодкий перець, який все ще залишається найдорожчою позицією в цьому сегменті, за тиждень втратив 10% від ціни і сьогодні виробниик просять за нього по 34-38 грн/кг.

На стільки ж подешевшав кабачок і баклажан: ці овочі на гуртових ринках сьогодні коштують 17-19 грн/кг.

Ціни на огірок просіли лише на 3% за останній тиждень, його пропозиція є обмеженою сьогодні, тому ціни, поки що досить високі — 27-28 грн/кг.

Ще активніше зниження ціни було зафіксоване у випадку із вітчизняними фруктами.

Яблуко впродовж тижня знов подешевшало на 20%, більшість його сортів сьогодні можна купити по 9-11 грн/кг, груша стала дешевшою на 16% і сьогодні пропонується по 15-18 грн/кг. Виноград не змінився в ціні, а от слива продовжувала дорожчати. Цього тижня ціна на сливу в Україні вже зросла на 15% і перебуває на рівні 15-17 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus