Розводити кролів вигідніше, ніж свиней чи птицю

1 листопада 2017 2545 0
Кролик
pixabay.comКролик

Розведення кролів приносить більший прибуток, ніж розведення індиків, курей чи свиней. Так вважає фермер Ніна Василенко з Полтавщини. Про це повідомляє gazeta.ua.

«Можна продати хутро, м'ясо. Зараз мода на кролів. Багаті наймають людей, які їм вирощують овочі, курей та іншу живність. У мене часто купують породистих кролів для приміських міні-ферм», — розповіла Ніна Василенко.

За місяць на продажу м’яса цих тварин можна заробити близько 15 тис. грн. Також до 5 тис. грн — на хутрі.

«Породистих кролів тримати вигідно, бо вони швидко ростуть і мають смачне м'ясо. Випробували більше десятка порід. Зупинилися на трьох: німецький велетень, панон та каліфорнійський акселерат. Болгарський білий панон і каліфорнійська порода — кролі, які вже в чотири місяці здатні розмножуватись. Вони невеликі, але продуктивні. М'ясо ніжніше, ніж у великих порід. Схоже за смаком на курятину. Новозеландські породи не такі популярні, як на початку 2000-х. Ми їх у господарстві залишили кілька пар. Дуже красиві — вушка маленькі, хутро надзвичайне. Але м'яса мало», — повідомила фермер.

Жінка розповіла, що дає тваринам буряк, сіно. Улітку — траву.

За словами Ніни Василенко, маленьких кролів тримають в клітках, дорослих — в загонах під навісом. У перший місяць роблять щеплення від паралічу, через півмісяця ще одне. Кожні півроку — препарати проти паразитів.

Маємо клієнтів із Палестини та Арабських Еміратів. Є постійні замовлення з Ізраїлю. 2-місячні тварини коштують 150–200 грн/кг. Породистий однорічний велетень потягне на 1,5 тис. грн.

 

Виконано за допомогою Disqus