Кролеферми нового типу на Черкащині діють, як замкнуті комплекси

8 березня 2019 2243 0
Кролеферми нового типу на Черкащині діють, як замкнуті комплекси
i.sunhome.ru

У с. Іваньки Маньківського району Черкаської області 28 лютого 2019 року на базі ТОВ «Кролікофф» відбулась нарада, організована управлінням агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації за темою «Стан та пріоритетні напрямки розвитку галузі кролівництва в Черкаській області». Поо це повідомляється на сайті Уманської РДА.

В той час, як основне виробництво кролятини в Україні відбувається в господарствах населення, на Черкащині вже діють кролеферми нового типу, що працють як замкнуті комплекси. 

Прикладом створення кролеферми нового типу в промислових обсягах являється компанія «Кролікофф», яка в 2010 році викупила виробничі потужності ТОВ «Анмакс» та створила підприємство по вирощуванню кроликів для виробництва м’яса та м’ясних продуктів. На сьогодні це комплекс з замкнутим та безвідходним циклом виробництва, який включає комбікормовий завод, селекційно-племінне господарство, ферми по вирощуванню кроликів, забійну ділянку, відділи переробки та реалізації продукції.

Читати за темою: Федорів «Ковчег», або історія племінного розплідника кролів

Також своїм досвідом поділився із присутніми директор ТОВ «Агроплант» Уманського району Олександр Мордач. На сьогодні кролеферма в с. Юрківка товариства «Агроплант» це реалізований проект кролевиробництва, який в собі об’єднує вирощування кролів (кролеферма із власним відтворенням, вирощуванням, відгодівлею кролів), власне кормовиробництво від вирощування сировини (зернові культури, багаторічні трави), її переробки, гранулювання корму за збалансованістю раціону, забійний та переробний цехи, реалізацію готової продукції через власну торгівельну мережу під торговою маркою «Наш Кріль».

Довідка: В Україні споживання м’яса кроля на душу населення в середньому складає 0,75 кг, тоді коли в світі цей показник складає 2 кг

Виконано за допомогою Disqus