Дніпропетровщина посіяла 31% озимого ріпаку

27 серпня 2015 93 0
Дніпропетровщина посіяла 31% озимого ріпаку
Сherkasy-nasiny.at.uaДніпропетровщина посіяла 31% озимого ріпаку

Більшість районів Дніпропетровщини розпочали сіяти озимий ріпак – вже виконано 31% запланованих робіт, пише сайт Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Дніпропетровщина – одна з базових областей з вирощування озимих. Область входить до п’ятірки регіонів з рекордним валовим збором цих культур. Зараз в регіоні проводиться підготовка ґрунту і вже починається посів озимих під врожай наступного року», — зазначив під час виїзної наради у Дніпропетровському районі заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа.

Директор департаменту агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький повідомив, що Дніпропетровщина готова до посівної озимих культур. Під пшеницю, ячмінь, жито та ріпак виділили понад 711 тис. га полів. Для проведення посівної аграрії мають 136 тис. т насіння. Закупили і мінеральні добрива та паливно-мастильні матеріали.

«Ми вже розпочали посів першої озимої культури – ріпаку. Ним планується зайняти близько 69 тис. га. У вересні аграрії посіють пшеницю та жито, потім – ячмінь. Усі роботи завершаться до середини жовтня», — сказав він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою