Аграрний фонд планує випуск корпоративних облігацій до кінця 2017 року

7 листопада 2017 111 0
Андрій Радченко, голова правління ПАТ «Аграрний фонд»
agrofond.gov.uaАндрій Радченко, голова правління ПАТ «Аграрний фонд»

ПАТ «Аграрний фонд» планує випуск корпоративних облігацій до кінця 2017 р. за умови узгодження проекту емісії Міністерством аграрної політики та продовольства. Про це голова правління Товариства Андрій Радченко розповів в інтерв'ю виданню «Деньги.ua», передає прес-служба ПАТ «Аграрний фонд».

«Проспект емісії (відповідні документи) вже більше двох місяців знаходяться на розгляді в Міністерстві аграрної політики та продовольства. Відповідно, акціонер повинен прийняти рішення щодо проспекту емісії. Більш того, фінпланом на 2017 р. передбачений випуск облігацій. Отже, я сподіваюсь, що він буде узгоджений найближчими днями і ми зможемо розпочати роботу», — розповів Андрій Радченко.

Вже є бажаючі придбати корпоративні облігації.

«Так, є попередні домовленості. Безумовно, не це остаточно, оскільки ми не знаємо остаточних строків розміщення облігацій. Але бажаючі є. Здебільшого, облігації Аграрного фонду хочуть купити державні банки, але приватні — також. Думаю, як тільки ми розмістимо першу серію, з'явиться багато нових зацікавлених банків, і у банків з'явиться стимул вкладати вільні кошти не в НБУ, а в корпоративні облігації», — зазначив Андрій Радченко.

Він зазначив, що випуск корпоративних облігацій — це реальний інструмент залучення коштів з банківського сектору в реальний сектор економіки.

«Аграрний фонд — реальний позичальник. І хоча ми не маємо твердої застави, у нас є товар в обороті. І, звісно, репутація», — додав очільник підприємства.

Як повідомлялось раніше, згідно з фінпланом Товариства, затвердженого Урядом, ПАТ «Аграрний фонд» планує випуск простих іменних облігацій на суму 5 млрд грн строком на 5 років та їх розміщенням серед українських державних банків з плаваючою відсотковою ставкою на рівні «ставка рефінансування НБУ +3%».

Виконано за допомогою Disqus