Держава контролюватиме дотримання норм європейської Директиви щодо меду

8 листопада 2017 293 0
Мед
pixabay.comМед

Виконання вимог і дотримання підприємствами ризик-орієнтованих підходів у виробництві меду буде вже більш пильно контролюватися державою. Про це сказав у своєму виступі на інформаційному заході, який організувало Мінагрополітики за підтримки проекту ЄС Association4U голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Він послався на Закон 2042, відповідно до якого запроваджуються довгострокові плани державного контролю. Ці плани міститимуть іншу, ніж зараз, періодичність перевірок суб’єктів підприємницької діяльності.

За словами Володимира Лапи, Держпродспоживслужба проаналізувала досвід європейських країн. Зокрема, у багатьох із них продукція з високим ризиком перевіряється раз на квартал або на півроку. Продукція з низьким ступенем ризику — раз на рік.

«Думаю, що ми будемо формувати довгостроковий план держконтролю, виходячи з досвіду, який практикують у Євросоюзі. Найближчим часом цей план буде опублікований», — зазначив Володимир Лапа.

Ще однією важливою темою обговорення стало питання об’єднання пасічників. Про переваги галузевих спілок та про вдалі приклади їх створення розповів президент Спілки пасічників України Володимир Стретович. Він наголосив на тому, що разом пасічники зможуть ефективніше долати проблеми отруєння бджіл, розширювати та поліпшувати виробництво, співпрацювати з органами влади, претендуючи на державну підтримку, а також просувати свою продукцію — як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. 

 

Виконано за допомогою Disqus