ФАО надає с/г техніку кооперативам на сході України

16 листопада 2017 121 0
Логотип ФАО
libyanexpress.comЛоготип ФАО

Чотири сільськогосподарські кооперативи, які знаходяться у зоні, що постраждала від конфлікту у Донецькій та Луганській областях, отримують с/г техніку українського виробника із міста Кам’янське від ФАО. Про це йдеться у прес-релізі організації.

Це є черговим етапом проекту ФАО, спрямованого на підтримку с/г кооперації на сході Україні.

Один з компонентів проекту ФАО, який фінансується урядом Канади, спрямований на підвищення рівня доходів, можливостей зайнятості сільських малозабезпечених людей та їхнього потенціалу, шляхом розвитку кооперативів та поліпшення економічного середовища. З цією метою було відібрано 20 фермерських груп (вже існуючих та новостворених), що належать до двох регіонів — Донецької та Луганської областей. За підтримки ФАО перші чотири кооперативи отримують таку техніку:

  • посадочні машини;
  • борони;
  • машини для косіння;
  • культиватори.

«Сприяння розвитку кооперативного руху на сході України має суттєве значення, оскільки такі сільськогосподарські обслуговуючі спільноти здійснюють господарську діяльність, яка створює можливості для працевлаштування для господарств у сільській місцевості», — зазначив координатор програми надзвичайної допомоги ФАО в Україні Фаррух Тоїров.

Більшість кооперативів, що беруть участь у проекті, займаються збором та переробкою молока, механізацією посівних робіт або підготовкою кормів для тварин.

 

Виконано за допомогою Disqus