Озимі культури в Україні припиняють активну вегетацію пізніше ніж зазвичай

27 листопада 2017 185 0
Озиме жито
Kurkul.comОзиме жито

Протягом другої й початку третьої декади листопада відбувалося поступове зниження температури повітря. При зниженні середньодобових температур повітря нижче + 5 ° С посіви озимих зернових культур (пшениці озимої, тритикале озимого, жита озимого), висіяних в оптимальні терміни (22 вересня), призупинили активну вегетацію 15 листопада в північній, центральній та східній частинах країни і 20 листопада в південній і західній, що на 1,5–2 тижні пізніше середніх багаторічних термінів, повідомляє УкрАгроКонсалт.

Тільки при денному підвищенні температури повітря до 4–5 ° С у рослинах озимих культур відзначалися повільні вегетаційні процеси

Наприкінці листопада в Україні переважала тепла погода з нерівномірними опадами у вигляді дощу й мокрого снігу. У західних та північних областях утворювався тимчасовий сніговий покрив.

За даними обстеження посівів озимих зернових культур науково-дослідними установами НААН, за винятком південних, Дніпропетровській, Полтавській і Чернігівській областей, озимі припинили активну вегетацію у фазі кущіння, 3-го листка, формуванні вузлових коренів і сходів. Стан рослин переважно добрий.

Виконано за допомогою Disqus