Озимі культури припинили осінню вегетацію

20 листопада 2018 162 0
Посіви озимої пшениці під снігом
Kurkul.comПосіви озимої пшениці під снігом

Зі зниженням середньодобових температур повітря нижче біологічного нуля, першими осінню вегетацію припинили посіви озимих на Сході. Протягом останнього тижня, у всіх регіонах крім крайнього Півдня озимі культури припинили осінню вегетацію. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

Стан посівів пшениці озимої, тритикале озимого та жита наразі оцінюється як хороший, стан посівів ріпаку також переважно добрий.

У цілому по Україні стан посівів озимих культур оцінюється краще аналогічного періоду минулого року. У свою чергу, в окремих регіонах фіксується дещо нижчий вміст вологи в орному шарі ґрунту.

Тепла погода в жовтні і першій декаді листопада сприяла повільній, а в південній і західній регіонах країни — активній осінній вегетації. Загалом погодні умови сприяли вкоріненню і розвитку рослин озимих культур. Сонячна погода з низькими нічними температурами створила сприятливі умови для загартування рослин озимих культур.

За інформацією аналітиків, друга декада листопада характеризувалася нестійкою погодою з різким зниженням температури повітря протягом 13-14 листопада і незначними опадами у вигляді дощу і снігу майже на всій території країни.

У найхолодніші ночі мінімальна температура повітря із заходу на схід знижувалася від 10°С тепла до 8°С морозу. Поверхня ґрунту охолоджувалася до мінус 2-7°С.

Виконано за допомогою Disqus