Рейдери на Херсонщині погрожують зброєю селянам  

1 грудня 2017 152 0
Зброя
pixabay.comЗброя

Село Надеждівка, що на Херсонщині більше року живе в стані війни з рейдерами — селяни не можуть повернути свої земельні паї, які перебувають в оренді в злодіїв. Про це повідомив народний депутат Іван Мірошніченко у своєму блозі на «Економічній правді».

«Історія розпочалася ще у 2003 р., коли у відстуність власника «Глобал-Інвест», діловий партнер бере майно підприємства в управління. Повернувшись в Україну, власник зрозумів, що немає жодних прав на свій бізнес», — розповів Іван Мірошніченко.



Нардеп зазначив, що саме з цього моменту почалася незрозуміла діяльність «Глобал-Інвесту», який узяв в оренду землі місцевих жителів. Розпочалися обшуки, арешти, замовні статті в пресі, «акції протесту». Маленьке село, у якому всі один одного знають, стало справжнім полем битви. Людей, які стояли біля витоків «Глобал-Інвесту», почали відсторонювати від роботи. Така доля спіткала й Ансара Ракібова, який залучив першого інвестора саме тоді, коли село занепадало, поля не оброблялися, а селяни не мали роботи.

«ТОВ «Глобал-Інвест», підробивши рішення Керченського міського суду Автономної Республіки Крим, намагається зараз забрати у 800 пайщиків земельні ділянки, а це майже 2000 га. Дізнавшись про факт підробки, Ракібов звернувся до поліції із заявою про злочин. Було відкрите кримінальне провадження», — зазначив народний обранець.

Він додав, що розслідування не проводилося досить довго, а згодом вищезгадане рішення суду лягло в основу висновку комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України від 19 квітня 2017 р. Членам комісії навіть не спало на думку перевірити факт існування такого рішення в реєстрі.

За словами Івана Мірошніченка, більшість людей у відчаї, оскільки не можуть забрати свої паї. Правоохоронці неохоче розслідують цю справу, тому селяни звернулися до ГО «Бізнес-Варта». Ситуацію в Надеждівці було розглянуто на засіданні антирейдерської комісії, що створена при Кабінеті Міністрів під керівництвом першого віце-прем’єр-міністра — міністра економічного розвитку Степана Кубіва. Наразі триває з’ясування всіх обставин справи за дорученням першого віце-прем’єр-міністра, тож далі буде.

Виконано за допомогою Disqus