Імбир може принести фермерам від $10 тис. прибутку

2 грудня 2017 4139 0
Корені імбиру
pixabay.comКорені імбиру

Українським фермерам варто звернути увагу на вирощування імбиру. Адже з цієї культури можна отримати близько $10 і більше тис. прибутку. Зараз ціна імбиру на полицях українських магазинів складає близько 70-100 грн/кг, а сама культура має відносно високу урожайність.

Про це під час вебінару «Ефективне вирощування нішевих культур» розповів експерт Володимир Білко.

В Україну імбир завозять із різних країн сирим, сушеним (у вигляді порошку), маринованим тощо.

«Але імбир росте і в Україні. При чому дуже гарно на півдні — у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій областях. Найлегше його вирощувати на супіщаних грунтах. Однак потребує досить тривалого періоду вегетації — більше 120-140 днів», — розповів Володимир Білко.

Ця рослина має низку переваг. Зокрема,вона невибаглива (практично не має ні шкідників, ні хвороб), може рости на супіщаних грунтах та періодично підтоплюваних місцях, а урожайність імбиру може становити від 5 т/га до 30 т/га. А в тих фермерів, які захочуть вирощувати цю рослину, фактично не буде конкурентів на українському ринку.

Складнощі при вирощуванні можуть виникнути переважно в тому, що вивчення технології може зайняти тривалий час та довгий період вегетації цієї культури. Також треба знайти якісний посадковий матеріал та ринок збуту.

© Катя Капустіна, Kurkul.com, 2017

Виконано за допомогою Disqus