Голландські фермери роблять сир із свинячого молока

30 серпня 2015 130 0
Голландські фермери роблять сир із свинячого молока
Мamka.infoГолландські фермери роблять сир із свинячого молока

Одна зі свинячих ферм у Нідерландах почала робити сир зі свинячого молока, пише, Аgro2b, посилаючись на Сonsumerist.com.

Ферма Piggy’s Palace пішла на цей експеримент без особливих надій на комерційний успіх і поки поставляє сир тільки в один магазин Нідерландах.

Технологічно процес виявився складним, трудомістким і дорогим. Свині виробляють дуже мало молока. Причому доїти їх доводиться у конкретний час: кожні дві години у них з'являється молоко всього на 30 секунд. Фермери чатували на цей момент із кавовими чашками і надоювали по 100 мл із кожної свині. Щоб отримати достатньо молока для виготовлення одного кг сиру потрібно 10 л молока. Фермери підрахували, що для цього чотирьом співробітникам господарства потрібно витратити 40 годин. Через такі складнощі зараз сир виробляється із додаванням коров'ячого молока.

За смаком свинячий сир відрізняється від звичайних сортів. Він більш розсипчастий, солоний і кремовий за кольором. При цьому декілька перших голів такого сиру у фермерів не вийшли. Тільки недавно вони зважилися спробувати продукт свого виробництва і буквально днями отримали досить якісний сир для продажу в магазині.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою