Першу вертикальну ферму створять на Рівненщині

6 грудня 2017 724 0
Вертикальна ферма
charivne.infoВертикальна ферма

У світі набирають популярність вертикальні ферми, де вирощують овочі й зелень за принципом гідропоніки — на мінеральних поживних розчинах. Культури отримують ідеальну кількість вологи та поживних речовин, які проникають безпосередньо в коріння з водою в повністю контрольованому середовищі. Саме таку ферму планує побудувати рівненський підприємець Станіслав Дубровський, повідомляє charivne.info.

Нагадаємо: Вертикальна ферма даватиме до 3 т врожаю в день

«Ми розробили кероване штучне освітлення, що дозволяє нам змінювати налаштування освітлення без ручних маніпуляцій на всій фермі. Головна особливість вертикальної гідропонної ферми в тому, що рослини замість сонячного світла отримують підсвічування від світлодіодів, а їх розвиток відбувається в повністю контрольованому середовищі», — розповідає Станіслав Дубровський.

За словами підприємця, за такою технологією основні технологічні витрати вимірюються вартістю освітлення і складають 85 % від загалу. У підігріві рослин немає необхідності, оскільки розсіювана потужність світлодіодів є достатньою для обігріву. Різниця технологічної вартості культур коливається в межах 50–70 %.

«Це екологічно чисте виробництво. Окрім того, екологічною є й сама продукція, адже при вирощуванні у вертикальних фермах культури не страждають від шкідників, а тому не використовуються засоби захисту рослин», — додає Станіслав Дубровський.

Наразі підприємець планує звернутись до керівництва міста з метою надання відповідних виробничих потужностей для реалізації проекту з будівництва вертикальних ферм.

Виконано за допомогою Disqus