Уряд визначить новий порядок дії системи блокування податкових накладних

12 грудня 2017 1008 0
Калькулятор
pixabay.comКалькулятор

Система моніторингу оцінки ризиків (СМКОР) призупиняє дію на два місяці. За цей час Кабінет міністрів має визначити новий порядок дії системи блокування податкових накладних, про це йдеться в матеріалі Kurkul.com.

Верховна рада прийняла зміни до Податкового кодексу, згідно з якими, вводяться нові тимчасові правила реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. Усі податкові накладні, реєстрація яких зупинена відповідно до критеріїв оцінки ступеня ризиків, мають бути зареєстровані в Єдиному реєстрі з 2 січня 2018 р.

Проте, це не буде стосуватися таких податкових накладних/розрахунків коригування:

— станом на 1 грудня 2017 р. не подані пояснення та документи;

— станом на 1 грудня 2017 р. прийнято рішення про відмову в реєстрації та по яких не розпочаті процедури адміністративного або судового оскарження.

Нагадаємо, що 17 серпня 2017 р. українські підприємці мітингували під Кабінетом Міністрів України і вимагали скасувати наказ Мінфіну, яким блокують реєстрацію податкових накладних. За даними Держказначейства, за час роботи системи блокування (5 місяців), було додатково заморожено на ПДВ-рахунках 1,5 млрд грн обігових коштів компаній.

Виконано за допомогою Disqus