Фермери Київщини направили до Мін’юсту вимогу розслідувати діяльність антирейдерської комісії

13 грудня 2017 328 0
Міністерство Юстиції України
minjust.gov.uaМіністерство Юстиції України

Керівники сільськогосподарських підприємств Кагарлицького району Київської області направили до Мін’юсту колективного листа з вимогою дати правову оцінку діяльності антирейдерської комісії. Про це Kurkul.com повідомив перший заступник голови Кагарлицької РДА Роман Коваленко.

Лист направлено у зв’язку зі встановленими фактами скасування комісією державної реєстрації договорів оренди землі діючих у районі підприємств на догоду іншим підприємствам, що «намагаються» почати свою діяльність на території району.

«Причини обираються абсолютно формальні, так би мовити, «притягнуті за вуха». Для прикладу — одна зі схем: знаходять орендодавця, що в скрутну хвилину звернувся до орендаря за допомогою та отримав орендну плату наперед на кільканадцять років. Через хворобу, лікування, навчання, будівництво, кредит чи з інших причин. Такому громадянину пропонують написати заяву до антирейдерської комісії про те, що був не при пам’яті під час підписання договору, чи, наприклад, вимагав зробити агрохімобстеження своєї ділянки, а його не зробили. Ділки пропонували «вирішити» в комісії питання скасування державної реєстрації договору самі, нікуди ходити не потрібно. Взамін, необхідно підписати договір оренди з цими ділками на великий термін, за що такий орендодавець отримає 5 тис. грн», — розповів Роман Коваленко.

На сьогодні є вже понад два десятки таких рішень по ряду підприємств. У середовищі найбільш активної частини суспільства району шириться негативний резонанс через загрозу розорення основних платників податків та знищення робочих місць.

 

Виконано за допомогою Disqus