Три шляхи, що захистять від рейдерства

1 вересня 2015 82 0
Три шляхи, що захистять від рейдерства
Kurkul.comТри шляхи, що захистять від рейдерства

Якщо у фермера намагаються забрати землю, йому однозначно треба захищатися. Про це в інтерв'ю агропорталу Kurkul.com сказав президент Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич.

«По-перше, є Асоціації фермерів у переважній більшості областей України, там є гарячі лінії, юристи. Ми ніколи не залишаємося осторонь таких питань. По-друге, фермерам безумовно треба спільно захищати один одного. Яскравим прикладом була ситуація на Дніпропетровщині. У Новомосковських фермерів була чітка позиція, вони сказали, що всі, хто прийде на їхні землі, будуть розстрілювати. Якщо б не ця заява, сказана публічно, підтримка Асоціації та вихід до Генеральної прокуратури України, то свій урожай цього року вони, можливо, вже б і не зібрали», — сказав він.

Читати по темі: «Іван Томич: найбільше від рейдерства страждають середні фермерські господарства»

По-третє, на його думку, одразу треба йти в місцеві органи влади. Якщо про ситуацію будуть знати у сільській, районній раді, вже не кажучи про обласну, то фермери зможуть себе відчувати більш захищеними. Не треба вирішувати це питання самостійно, чи сподіватися на Верховну Раду України чи уряд.

«Кожен фермер знає про свій склад земель: оренда, користування, приватна власність та інші. Є землі, де з документами все добре, а є частина, де потрібно все оформити. Якщо у господаря все врегульовано, то забрати землю набагато важче. Як я вже казав, де є такі погрози, треба об’єднуватись і спільно давати відсіч рейдерам тим же методом, що діють вони самі», — упевнений Іван Томич.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою