Китайський фермер виростив батат вагою більше 40 кг

17 грудня 2017 488 0
Фермер Чен Юечен зі своїм урожаєм батату
zerno-ua.comФермер Чен Юечен зі своїм урожаєм батату

Фермер зі східної провінції Китаю Чен Юечен вже багато років вирощує велику солодку картоплю — батат. А в цьому році на своїй фермі йому вдалося викопати найбільшу картоплину вагою 41 кг, пише SuperAgronom.com.

На цьому Юечен зупинятися не збирається і планує в наступному сезоні виростити ще більший батат. У планах аграрія отримати картоплю вагою 60 кг, щоб побити власний же рекорд.

Батат часто порівнюють з картоплею, проте за кількістю корисних властивостей цей коренеплід набагато перевершує пасльонових. Солодка картопля є однорічною рослиною, яка утворює довгі стебла (2-3 м). Висота куща — 15-18 см. Бульби батату утворюються в результаті потовщення бічних коренів. Вага однієї бульби становить від 200 г до 3 кг. Усередині бульби можуть бути пофарбовані в рожевий, помаранчевий, фіолетовий, білий, жовтий і червоний кольори.

Батат є сьомою за значимістю сільськогосподарською культурою в світі. На тлі інших батат вирізняється високою віддачею по врожайності і стійкістю до посухи. З солодкої картоплі виробляють крохмаль, цукор, спирт, борошно, патоку. У Китаї батат використовується як корм для худоби.

Батат містить в собі вітаміни РР, В1, В2, В6, А, С, пантотенову, фолієву кислоту, а також мікроелементи (залізо, кальцій, магній, калій, фосфор). Застосовується для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту як пом'якшувальний і обволікаючий засіб.

Виконано за допомогою Disqus