Держпідприємство «Пасічна» просить захисту від зазіхань нардепа з БПП у Президента

19 грудня 2017 449 0
Ферма
agropolit.comФерма

Працівники ДП «Пасічна» (входять до НВЦ «Соя» НААН) звернулися з відкритим листом до Президента України, голови Верховної Ради та президента НААН із проханням зупинити намагання народного депутата Петра Юрчишина відібрати землю цього підприємства. Про це повідомляє AgroPolit.com у матеріалі «Земельний слід: хто й чому знову розхитує аграрну науку?» з посиланням текст із копії цього листа, яке видання має у своєму розпорядженні.

Нагадаємо, що через дії попереднього керівника дане підприємство зазнало збитків на суму 7 млн грн. І поки правоохоронні органи з’ясовують усі обставини, у НААН оголошено конкурс на пошук нового керівника ДП.

«Трудовий колектив ДП ДГ «Пасічна» НВЦ «Соя» НААН та жителі с. Пасічна звертаються до Вас із переконливим проханням зберегти наше господарство. Доводимо до Вашого відома, що народний депутат Юрчишин Петро Васильович, землі агрофірми якого межують із нашими, усіма правдами й не правдами намагається втручатися в господарську діяльність нашого державного підприємства, щоб у майбутньому мати можливість прибрати і його до своїх рук», ‒ сказано в листі за підписом більше 50 осіб.

У трудовому колективі вважають, що підприємство, яке є прибутковим та перспективним, будуть доводити до банкрутства. Нагадаємо, що до приходу в парламент народний депутат Юрчишин керував спільно з братом молочним бізнесом ‒ ТОВ Хмільницький завод СЗМ «Молочний візит».

Цій заяві працівників ДП передувало звернення самого нардепа Петра Юрчишина до аграрного комітету з проханням заслухати звіт НААН і провести перевірку цього підприємства. Адже, за його даними, ДП останні три роки підприємство працює неефективно.

Раціон відгодівлі не відповідає вимогам… Ферми огороджені не повністю… виявлено факти розкрадання державних коштів. Просимо заслухати на Комітеті ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин звіт про роботу НААН із прийняттям відповідних висновків», ‒ йдеться в листі (має в розпорядженні видання) народного депутата Петра Юрчишина.

Натомість офіційні дані НААН про роботу ДП «Пасічна» цього не підтверджують, пише видання.

Так, урожайність озимих у 2017 році на ДП становила 48,7 ц із га, цукрових буряків ‒ 457 ц, а соняшнику ‒ 2,5 т. У господарстві є близько 600 голів корів дійного стада, а середній надій становить 5200 л на корову (це взагалі єдине господарство в Старосинявському районі, де взагалі утримуються корови). Загальна ж цифра поголів’я ВРХ у господарстві складає 1758, також є понад 1000 свиней. За такого великого навантаження тваринами у 2016 році з розрахунку на 1 га обробленої землі реалізовано продукції майже на 19,4 тис грн!», ‒ сказано в матеріалі.

Виконано за допомогою Disqus