Українські цукрові заводи модернізують за стандартами ЄС до 2022 р.

19 грудня 2017 96 0
Цукор
pixabay.comЦукор

Деякі види цукру, які будуть поставлятися на внутрішній ринок України, з 1 вересня 2022 р. повинні відповідати європейським стандартам. Про це говорили під час робочої зустрічі першого заступника міністра аграрної політики і продовольства України Максима Мартинюка з керівниками компаній-виробників цукру, повідомляє прес-служба Міністерства.

Читати по темі: Для підтримки експорту український цукор має відповідати європейським нормам — думка

 «Як відомо, у рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом Мінагрополітики імплементовано норму Директиви ЄС щодо Вимог до видів цукрів, призначених для споживання людиною, до законодавства України. Відповідно до цього, з 1 вересня 2022 р. деякі види цукру, що постачатимуться на ринок, повинні відповідати європейським стандартам. Дана реконструкція й модернізація вимагає значних ресурсів, тому обговорювалася можливість її підтримки, зокрема, шляхом пільгового кредитування», — йдеться в повідомленні.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання виробництва і збуту біоетанолу, і можливість перегляду відповідних законодавчих норм для стимулювання цього напрямку.

Також на зустрічі зазначили прискорення дерегуляції цукрової галузі, а саме скасування державного регулювання — квотування і встановлення мінімальних цін.

Виконано за допомогою Disqus