Чиновники перешкоджають оформленню земельних ділянок кінних заводів

1 вересня 2015 51 0
Чиновники перешкоджають оформленню земельних ділянок кінних заводів
Кurkul.comЧиновники перешкоджають оформленню земельних ділянок кінних заводів

Ряд представників місцевої влади України створюють бюрократичні схеми, які перешкоджають оперативному оформленню земельних та майнових прав державні кінних заводів. Про це заявив директор ДП «Конярство України» Денис Птушко, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За його словами, компанія має з 14 філій, переважна більшість з них не мають відповідної документації. Така ситуація не дозволяє здійснювати контроль над державною власністю, перешкоджає проведенню інвентаризації та підготовці до приватизації.

«У найближчий термін документи на землю мала б отримати філія ДП «Дібрівський кінний завод №62», що розташована на території Миргородського району Полтавської області. Зокрема, результатом спільної роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України, ДП «Конярство України» та місцевої влади став наказ голови Миргородської райдержадміністрації «Про затвердження технічної документації та надання дозволу на право користування земельними ділянками, які є в управлінні філії «Дібрівський кінний завод №62». Проте всупереч намаганням зберегти державні землі та галузь конярства голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко своїм розпорядженням відмінив цей наказ», — сказав Денис Птушко.

Він упевнений, що ситуація точно вказує на те, що хтось цілеспрямовано відбирає історично закріплені за галуззю землі та виводить їх з-під контролю держави, тим самим, піддаючи конярство України знищенню.

«Я хочу зазначити, що в разі вилучення земельної ділянки у Дібрівського заводу філія не зможе існувати. Без підтверджених земельних і майнових прав предприватизаційна підготовка кінних заводів неможлива. Підкреслю, роздержавлення є ключовим для галузі пріоритетом, з цією концепцією я виграв конкурс на посаду директора держкомпанії», — додав Денис Птушко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою