Розкрито схему рейдерського захоплення підприємств на Запоріжжі

19 січня 2018 536 0
Засідання Антирейдерської комісії у Запорізькій області
FacebookЗасідання Антирейдерської комісії у Запорізькій області

Ситуацію із рейдерським захопленням сільгосппідприємств у Запорізькій області на власний контроль взяв голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль. Про це він повідомив у Facebook.

У четвер 18 січня під керівництвом заступника голови ОДА Олександра Бабаніна відбулося засідання оперативного антирейдерського штабу. Засідання присвятили конфліктній ситуації з приводу рейдерського захоплення ТОВ «Агротіс Плюс» та ТОВ «Агротіс», в користуванні яких знаходиться близько 9 тис. га землі.

Засновник ТОВ «Агротіс Плюс» та ТОВ «Агротіс» Олександр Чубенко повідомив, що сторонніми особами була задіяна класична «схема» рейдерів. Стало відомо, що його було виключено зі складу засновників та звільнено з посади директора вказаних підприємств. Про що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено відповідні записи.

«15 січня 2018 р. державним реєстратором виконавчого комітету Семенівської сільської ради проведено державну реєстрацію змін до відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про ТОВ «Агротіс Плюс» та ТОВ «Агротіс»,  (зміну керівника юридичної особи, зміну складу засновників (учасників) юридичної особи)», — ідеться в повідомленні.

По даній ситуації до ЄРДР вже внесено відповідні відомості та розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області здійснюються правові заходи щодо скасування незаконних реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області Сергія Васильцова, нині документи передано на розгляд комісії Міністерства Юстиції, яка зробить відповідні правові висновки.

 

Виконано за допомогою Disqus