ФАО надасть корми для с/г тварин господарствам на сході України

23 січня 2018 191 0
Корова
Kurkul.comКорова

В рамках програми ФАО з реагування у надзвичайних ситуаціях і відновлення постраждалих від конфлікту територій у східній Україні 5 тис. домогосподарств отримають корми для сільськогосподарських тварин. Про це повідомила прес-служба ФАО.

У 32 населених пунктах Донецької області та 17 селах Луганської області 5 тис. малих ФГ отримають допомогу від ФАО у формі кормових наборів для сільськогосподарських тварин. Населені пункти, обрані для допомоги, розташовані в межах 5-10 км від лінії розмежування.

Кожне домогосподарство-одержувач отримає набір (125 кг) концентрованого корму для забезпечення збалансованого харчування своєї домашньої худоби. Зокрема, кожне домашнє господарство отримає 50 кг подрібненої кукурудзи, 50 кг пшениці та 25 кг соєвого шроту. Такий набір підійде для підтримки достатнього рівня відгодівлі ВРХ, свиней та свійської птиці.

«В результаті триваючого конфлікту і труднощів з доступом до кормів поголів'я худоби значно скоротилося. З одного боку, конфлікт підриває стійкість сільського господарства. З іншого — він є причиною зростання цін на продовольство і відсутності продовольчої безпеки», — сказав координатор надзвичайної програми ФАО в Україні Фаррух Тоїров.

Проте, дослідження ФАО свідчать про зростання інтересу до ведення тваринництва, пов'язаного з прагненням сільських жителів з низьким доходом забезпечити себе продовольством.

Всі сільськогосподарські ресурси, що розподіляються в рамках проектів ФАО в Україні, закуповуються на території України і проходять процедуру відкритих тендерів.

ФАО планує продовжити надання сільськогосподарських ресурсів у 2018 р. Крім того, організація буде продовжувати надавати обладнання сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам для спільного використання фермерськими господарствами на сході України.

Поточний розподіл кормових наборів для тварин вже розпочато і буде тривати до середини лютого.

 

 

Виконано за допомогою Disqus