Експерти прогнозують зростання виробництва індичатини

24 січня 2018 187 0
Індик
Kurkul.comІндик

Поки що в Україні виробництву індичатини приділяється менше уваги, ніж виробництву курятини. Хоча попит на м'ясо індиків зростає як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках, зазначають експерти компанії Pro-Consulting.

«Більшість індичого поголів'я в Україні традиційно містилися в індивідуальних домогосподарствах. Після 1991 р., у зв'язку зі зміною економічної ситуації, інтерес до розведення індиків у населення став падати, і кількість цього птаха в нашій країні поступово зменшувалася. В той же час, на початку 2000 р.  почало рости виробництво індичатини промисловим способом», — зазначають експерти.

Так, до 2011 р. поголів'я індиків на агропідприємствах виросло в 42 рази і досягло 391,9 тис. голів. Лідерами по розведенню індичок є Чернівецька, Київська, Сумська, Івано-франківська і Дніпропетровська області.

«Економічні труднощі останніх років позначилися і на поголів'ї індиків. Підвищення вартості розведення птахів привело до зниження рентабельності цього виду бізнесу. Агропідприємствам довелося активізувати забій птаха, що стало причиною зниження поголів'я і збільшення виробництва м'яса з період 2013-2016 рр.», — додають аналітики.

Як відмічають експерти, сьогоднішній попит на індичатину на внутрішньому ринку складає 90-100 тис. т в рік, а внутрішнє виробництво — близько 30 тис. т. Тому створення підприємства по вирощуванню індиків в Україні є прибутковим інвестиційним проектом. 

«Своєчасний вихід на ринок дозволить новому виробникові гарантовано зайняти свою нішу і в подальшому отримувати стабільний прибуток», —відмічають експерти.

 

Виконано за допомогою Disqus