Інвестиціями в технології українці лякають закордонних експертів

25 січня 2018 296 0
Дискусійна панель «Європейська Агро Супердержава: Україна, рухома технологіями та інноваціями»
The Gate, Григорій Веприк, Ukraіne House DavosДискусійна панель «Європейська Агро Супердержава: Україна, рухома технологіями та інноваціями»

Дискусійна панель «Європейська Агро Супердержава: Україна, рухома технологіями та інноваціями» відбулася 23 січня в рамках 48-го щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія). Проект із розвитку агроінновацій Agrohub, завдяки дискусії, привернув увагу світових гравців агроринку до України, розповів про можливості українського агробізнесу та представив Україну як гідного учасника в пулі світових інноваторів. Про це повідомляє прес-служба Agrohub.

Читати по темі: Agrohub представить український агробізнес міжнародним інвесторам у Давосі

Учасники дискусії відзначили бажання українців інвестувати в с/г технології та великий потенціал аграрного сектору України.

«Якщо говорити про загальне виробництво, то Україна займає одну з лідируючих позицій у списку світових виробників зерна. Що дивує мене, так це те, що інвестиції в цю сферу в Україну приходять не ззовні, не від іноземців, а від самих українців. Це вражає і трохи лякає нас, іноземних фермерів, оскільки вони можуть вивести нас, іноземців, з гри. Тому я кажу, що я краще буду працювати з ними зараз, а не перешкоджати їм робити те, що вони роблять. Я вважаю, що Україна на правильному шляху», — повідомив співзасновник і керівник Horsch Machines Міхаель Хорш.

Представник Global Head Digital Farming Bayer AG Тобіас Менне відзначив підприємництво і креативність українських фермерів.

«У мене є гарна новина для тих, хто хоче почати своє цифрове фермерське підприємство: вам не потрібно для цього багато грошей. Вам необхідна тільки ваша креативність. Усе інше: комп’ютери, цифрове забезпечення, доступ на ринок — ви зможете взяти в оренду майже безкоштовно. Не дивіться на величезні цифри, вам не потрібен такий тип інвестування. Ринок великий і потенціал теж. Тут дійсно є можливість для кожного», — додав Тобіас Менне.

Засновник і керівник проекту Agrohub Юлія Порошенко розповіла, як їх проект аналізує та знаходить найкращі рішення для українських стартапів, даючи можливість гравцям ринку перевіряти свої прототипи на реальних фермах і полях.

«Якщо ж ви — стартап і у вас є готове технологічне рішення для сільського господарства — Agrohub стане вашою початковою точкою в українському агробізнесі. Ми знаємо кому потрібне ваше рішення, і знаємо, хто приймає в компаніях такі рішення», — повідомила Юлія Порошенко.

За її словами, Agrohub шукає і приваблює інвесторів у розвиток агросфери в Україні, розвиває стартапи, будує мости з іншими країнами, щоб зробити відчутний внесок у розвиток агро України.

Виконано за допомогою Disqus