Передача земель стимулюватиме створення ОТГ — Мартинюк

7 лютого 2018 200 0
Результатом передачі земель ОТГ стане істотне розширення ресурсної бази
Kurkul.comРезультатом передачі земель ОТГ стане істотне розширення ресурсної бази

Минулого тижня Кабмін прийняв постанову, яка запускає передачу сільськогосподарських земель за межами населених пунктів у власність об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Передача земель має стати стимулом об’єднання в ОТГ. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, передає прес-служба Мінагрополітики.

«Примушувати до об'єднання «зверху» було б неправильно, та й просто неможливо, але можна створити стимули, які зроблять сільради зацікавленими у формуванні ОТГ. Тому Кабмін розглядає передачу земель як один із стимулів до об'єднання», — зауважив Максим Мартинюк.

За його словами, результатом передачі земель об'єднаним територіальним громадам стане істотне розширення ресурсної бази, якою місцеві органи влади зможуть розпорядитися на користь громад.

«Звичайно, отримання у власність земель за межами населених пунктів — лише перший етап організації успішного управління ними. Наступним кроком має стати розробка документації на ці землі та визначення планів розвитку цих територій», — відмітив заступник міністра.

Передача земель здійснюється за ініціативи об'єднаних територіальних громад, після подання відповідного звернення до Держгеокадастру. Далі — підписання акту прийому-передачі та подання цього документу для реєстрації комунальної власності на ділянки. 

В середньому, для окремо взятої ОТГ процедура передачі земель у власність займе близько двох місяців. Проте, землі мають перейти у власність ОТГ до 31 грудня 2018 р.

Для отримання відповідей на всі питання запрацювала Гаряча лінія (0 800 502 528). Також створено спеціальний портал (otg.land.gov.ua).

Виконано за допомогою Disqus