На Буковині селяни хочуть припинити співпрацю зі свинофермою через скандал зі скотомогильником

19 лютого 2018 288 0
Мешканці виявили трупи свиней на території села Луковиця
Мешканці виявили трупи свиней на території села Луковиця

У селі Луковиця Глибоцького району Чернівецької області 16 лютого 2018 р. місцеві мешканці виявили на території села скотомогильник. Про це повідомляє molbuk.ua. 

«Люди згуртувалися позавчора. Вони викликали поліцію й експертизу, ці дали результат ― ніякої чуми нема. Питання ― чому поховали 3 тис. свиней?», ― розповів місцевий мешканець Андрій Савчук.

Нагадаємо, у селі Молодія Глибоцького району Чернівецької області через АЧС у приватному господарстві загинули 426 тварин із 560.

Селяни кажуть, спочатку у місцевих фермах заявляли, що не мають стосунку до цих свиней, проте після того, як громада села згуртувалася, працівники однієї з фірм почали розкопувати мертві туші тварин і вивозити їх.

Тепер Луковицька сільська рада має намір звернутися з клопотанням до Глибоцької районної державної адміністрації з проханням щодо розірвання договору з підприємством «Колосок-2», яке, за словами місцевих жителів, причетне до нелегального скотомогильникана території села. Про це повідомив сільський голова Луковиці Віктор Косова у коментарі molbuk.ua.

За його словами, 18 лютого, під час зборів, громада села підтримала таке рішення.

«Депутати будуть звертатися з клопотання до Глибоцької РДА про розірвання договору з підприємством СТзОВ «Колосок-2», ― сказав Віктор Косован.

Він додав, що сільська рада не є власником землі, яку орендує підприємство. Договір заключила Глибоцька райдержадміністрація у 2004 р. на 49 років.

За його словами, мешканці села уже давно були незадоволені діяльністю вказаного підприємства. Але за останні два роки між громадою села та фірмою почала налагоджуватися співпраця: підприємство допомагало ремонтувати дорогу. 

Проте, скотомогильник, який виявили на території села все змінив. Місцеві мешканці налаштовані закрити підприємство.

«За моєю інформацією сім автомобілів, які забрали тварин зі скотомогильника, вже майже два дні стоять під стінами підприємства «Євро свинка» в селі Цурень Герцаївського району. І поки що ніхто нічого нас не пояснює», ― зазначив Віктор Косован.

Наразі за справу взялися представники поліції.

У поліції призначили низку експертиз щодо випадку із виявленим нелегальним скотомогильником у селі Луковиця Чернівецької області.

Про це повідомила інспектор відділу комунікації Головного управління Нацполіції в області Анастасія Антименюк.

Виконано за допомогою Disqus