Виробники підвищують ціни на печериці через їх дефіцит

21 лютого 2018 113 0
На ринку спострегіається дефіцит печериць
pixabay.comНа ринку спострегіається дефіцит печериць

Ціна на печериці стабільно зростає та може сягнути 50 грн/кг. На ринку спостерігається дефіцит цієї продукції,  тому виробники почали піднімати ціну. Про це повідомили у Національному грибному агентстві UMDIS, передає landlord.ua.

«За даними виробників, причина браку гриба викликана недостатньо високою врожайністю, заметами снігу і тривалим процесом відвантаження компосту. Стабільне зростання ціни дає можливість прогнозувати завтрашню ціну з господарств до 50 грн/кг печериць», — кажуть в агентстві.

Так у центральній частині України виробники називають сьогоднішні ціни в діапазоні від 38 до 46 грн/кг печериць з ферми. При цьому, окремим посередникам сьогодні ще вдається знайти гриб по 38-40 грн/кг.

«Велике господарство, яке докуповує гриб для продажу на торгівельні мережі, називає ціни 41-42 грн/кг, при цьому відвантажуючи супермаркетам сьогодні гриб по 46 -46.50 грн/кгз ПДВ. Інші господарства називають ціни 45-46 грн/кг при відвантаженні за межі Київської області. В Одесі повідомляють, що вчора надходили пропозиції з Київської області продати гриб з господарств по 43 грн/кг», — йдеться у повідомленні.

За даними національного грибного агентства, ціна на ринках в центральній частині України сьогодні — 43-47 грн/кг. При цьому по 43 грн/кг віддають гриб гіршої якості, 45грн/кг — робоча ціна.

«У південній частині країни на великому підприємстві кажуть: гриба на ринках не так багато, проте у них його зараз вистачає для відвантаження на інші регіони. Ціна на ринках Одеської та інших областей сьогодні однакова — 45 грн/кг, зі стабільною тенденцією до зростання. Для порівняння, ціна минулої п’ятниці — 38 грн/кг.  Завтра вона обіцяє ще підрости. На мережі гриб відвантажують по 47 грн/кг з ПДВ», — додали в агентстві.

Західний регіон відрізняється великою одностайністю. Ринки торгують хорошим грибом по 45 грн/кг. У східному регіоні сьогодні кількість продукції в господарствах починає поступово збільшуватися. Ринки Дніпра торгують по 38-40 грн/кг, тоді як Харкова — по 50-52 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus