IFC допоможе модернізувати молочний сектор України

2 березня 2018 179 0
Інвестиції у молочну галузь дозволять подвоїти обсяги виробництва молока до 2030 р.
Інвестиції у молочну галузь дозволять подвоїти обсяги виробництва молока до 2030 р.

IFC оголосили про початок нової консультативної програми, що спрямована на модернізацію молочної галузі в Україні. Про це йдеться в офіційному прес-релізі.

Це буде п’ятирічний проект, який реалізовуватиметься у партнерстві з урядом Австрії. Передбачається, що він допоможе 40 тис. малих та середніх фермерів отримати доступ до фінансування, збільшити виробництво, зменшити викиди парникових газів та вийти на експортні ринки.

Програма підтримуватиме розвиток молочних кооперативів та допомагатиме фермерам запроваджувати сталі та екологічні методи виробництва сільгосппродукції, що будуть відповідати міжнародним вимогам.

«Україна має потенціал стати виробником високоякісного молока при низькій собівартості виробництва.  Наша нова консультативна програма допоможе залучити в сектор відповідну експертизу, вміння та технології, і, як наслідок, сприяти приватним інвестиціям, реалізувати потенціал сектора та допоможе країні стати глобальним гравцем у виробництві молочної продукції», — сказав голова регіонального офісу IFC в Україні, Молдові та Білорусі Джейсон Пеллмар.

За його словами, інвестиції у модернізацію, зростання та ефективність галузі дадуть Україні можливість подвоїти обсяги виробництва молока до 2030 р.

Програма спрямована на стимулювання розвитку української молочної промисловості.

До 2019 р. команда консультативних послуг IFC розробить, випробує та перевірить на практиці конкурентоспроможність та екологічність бізнес-моделей молочного виробництва на базі пілотних господарств різних розмірів.

Програма також працюватиме з переробниками молока та банками з метою модернізації ланцюгів постачання. Очікується, що починаючи з 2020 р. цей проект буде розгорнуто на загальнодержавний рівень.

Виконано за допомогою Disqus