В ЄС зосередяться на виробництві власного меду

19 березня 2018 699 0
В ЄС зосередяться на виробництві власного меду
Kurkul.comВ ЄС зосередяться на виробництві власного меду

В Євросоюзі планують нарощувати виробництво власного меду. Так, Європейський парламент збільшить допомогу для бджолярів на 50 %. Більшістю голосів депутати проголосували за відповідну постанову, яка також включає в себе заборону використання небезпечних пестицидів та неонікотиноїдів. Парламент ЄС також наполягає на посиленні заходів, спрямованих проти імпорту підробленого меду із третіх країн. Про це повідомляє topagrar.com.

Під час доповіді в Європарламенті, угорський сільськогосподарський політик Норберт Ердос зазначив, що бджільництву необхідна більша підтримка та більш інтенсивний маркетинг продукції, виробленої в ЄС. Для українського меду це може означати зниження обсягів експорту до країн Євросоюзу.

Також планується розробка чіткого маркування, яке повинно включати дані про походження, включно з пропорціями різних типів меду у кінцевому продукті.

Крім того, у Європарламенті розроблять план для боротьби з високою смертністю бджіл. За словами члена Єврокомісії Маркуса Фербера вимирання бджоли матиме негативний економічний ефект для ЄС, тому він закликав до напрацювання спільного плану порятунку бджіл.   

Виконано за допомогою Disqus