Фермерів Кіровоградщини підозрюють у рейдерстві

9 вересня 2015 54 0
Фермерів Кіровоградщини підозрюють у рейдерстві
Кurkul.comФермерів Кіровоградщини підозрюють у рейдерстві

У селищі Мирному Бобринецького району (Кіровоградська область) відбувається рейдерське захоплення врожаю державного підприємства «Червоний землероб», повідомляє керівник державного підприємства «Червоний землероб» Віктор Кравченко, пише «Кіровоградська правда».

«Приїхало близько десяти дрібних фермерів із нашого району, загнали комбайни і хотіли збирати соняшник. Вони доводять, що сіяли на нашій землі, але документів немає. Ми зупинили це свавілля, охорона, яку ми найняли, спрацювала. Ми викликали міліцію», — розповідає він.

Керівник держпідприємства пояснює, справа у тому, що фермери, які зараз намагаються зібрати врожай, мали незаконні домовленості з колишнім директором «Червоного землероба» щодо користування землею. Юридично ж жодних прав на врожай вони не мають.

«Вони платили у кишеню колишньому директору 2 тис. грн за гектар землі і заходили у поле й сіяли. Це була прихована оренда, ніхто не платив жодних податків. Я очолюю підприємство тільки місяць. І ось я потрапив у таку катавасію. Фермери звинувачують мене в тому, що я хочу забрати їхній врожай. Але він не їхній, а державного підприємства. На минулому тижні виконавча служба описала всі поля, і ми без виконавчої служби не маємо права їх прибирати. Зараз я відповідаю за збереження врожаю на полях. У мене є договір з державним елеватором, куди ми маємо здати цю продукцію. А фермери кажуть, мовляв, дайте нам зібрати врожай, а ми потім все владнаємо. Ось така ситуація. Зараз робота підприємства припинена», — запевняє Віктор Кравченко.

Правоохоронці у свою чергу повідомляють: до прокуратури та органів внутрішніх справ заяв про рейдерське захоплення держпідприємства «Червоний землероб» не надходило.

«Однак, як нам відомо, вказане підприємство підпорядковується Національній академії наук України, і директор підприємства призначається саме ними. Наразі відбулася зміна керівництва, всі спори, що виникають у цьому випадку мають вирішуватися у судовому порядку», — зазначили у прокуратурі Кіровоградської області області.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою