В Україні запрацював дерегуляційний офіс

9 вересня 2015 36 0
В Україні запрацював дерегуляційний офіс
Сhamber.kr.uaВ Україні запрацював дерегуляційний офіс

В Україні від сьогодні розпочав роботу дерегуляційний офіс, який займеться питаннями перевірок малого та середнього бізнесу, агросектору, будівництва, експортного та імпортного врегулювання. Про це на брифінгу повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

«Сьогодні з задоволенням оголошую про початок роботи цього офісу. Ми ще не придумали повністю йому ім'я. У розвинених країнах це називається офіс ефективного дерегулювання. Мета — прискорити темп дерегуляційних процесів, які проводить наше міністерство. Ну, і звичайно, всіх процесів всіх міністерств разом узятих», — сказав посадовець.

За його словами, дерегуляційні офіс буде працювати у чотирьох напрямках.

«Це контролюючий орган перевірки для малого та середнього бізнесу. Агросектор — це друге, це все-таки один із пріоритетних секторів, який до цих пір дуже сильно розвивається і залишається пріоритетним. Третє — це будівництво, за будь-якою дозвільною документацією, що стосується будівництва. І четверте — експортне та імпортне врегулювання», — сказав він.

За його словами, одним із донорів фінанасування офісу є представники уряду Канади. Крім того, у перспективі також очікується фінансування офісу Європейським Союзом.

Головою дерегуляційного офісу призначений юрист Олексій Гончарук.

«Це молодий, енергійний юрист з активною громадською позицією і великим досвідом волонтерства в держорганах. Олексій — успішний адвокат і арбітражний керуючий. Він має досвід розробки нормативної бази для будівельної та містобудівної галузі, і в сфері інвестицій у будівництво», — зазначив Айварас Абромавічус.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою